Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Palin får kritik för att hon undviker media

- 26/09/2008, 10:25 -

Sedan hon blev presidentkandidat har hon knappt haft någon kontakt med journalister.

Guvernören och republikanernas vicepresidentkandidat, Sarah Palin, håller sig undan från journalister. Sarah Palin gav nyligen sin tredje intervju, uppger CNN. Samtidigt har demokraternas vicepresidentkandidat, Joe Biden, gett 89 intervjuer under kampanjperioden.

I torsdags fick reportrar som följer med under kampanjperioden ställa sina första frågor till Palin. Reportrarna fick veta om det korta intervjutillfället 20 minuter i förväg. Dessutom fick bara ett fåtal reportrar ställa frågor. Palin ska ha svarat på fyra frågor om bland annat kriget mot terrorismen.

Vicepresidentkandidaten har länge fått kritik för att hon undvikit media.

– Jag har aldrig sett en vicepresidentkandidat som är så onåbar för media, säger mediekritikern Howard Kurtz.

Michael Carey är journalist på den lokala tidningen i Palins hemstad och han har följt henne de senaste två åren. Han tycker Palin har förändrats sedan hon blev vicepresidentkandidat.

–Hon hade en bra relation med pressen här. Hon var tillgänglig för journalister. Men vår tidning, The Anchor News, har inte pratat med henne sen 30 augusti. Och vi är nyhetstidningen i hennes hemstad. Det säger en hel del.

– Om Sarah Palin är så nära att bli USA:s vicepresident och till och med kanske president, borde hon verkligen kunna svara på frågor från journalister, säger Kurtz till CNN.

Skrivet av: