Palins stjärna dalar

Väljarundersökningar visar att nyhetens behag har falnat.


Sarah Palin har gått från att vara den mest populära av kandidaterna till att vara den minst populära på mindre än några veckor. Det bloggar Andrew Romano om för Newsweek.

Väljarundersökningar visar att hon var väldigt populär i början men att de flesta tillfrågade inte visste vad de tyckte om henne. Och under det vacuum som hennes relativa anonymitet utgjorde kom det först bara positiva nyheter om henne. Nyheter som framför allt spreds av hennes egen stab. Men ju mer pressen började gräva desto mindre verkade allmänheten tycka om henne – eller så var det bara fler som bestämde sig för vad de faktiskt skulle tycka.

Efter att hennes dotters graviditet, oförmåga att svara på frågor, och lögner om kostsamma meningslösa projekt i hennes egen hemstat börjat trilla ut i media så har hennes – från början så stadiga – gloria hamnat på sniskan.

Skrivet av:

Senaste nytt

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Make mördade sin fru i p-hus – döms till livstids fängelse och utvisning

Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.

AI skriver hemtentor – fler studenter fuskar

Det blir allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, rapporterar P4 Jönköping.

Så mycket dyrare blir frimärket

Postnord höjer priset på frimärken. Från 1 januari kostar portot 18 kronor för ett brev på 50 gram. För brev som väger 100 gram blir priset 36 kronor.

Allt lägre inflation i eurozonen

Inflationen i euroländerna är nere på 2,4 procent på årsbasis i november, enligt preliminär samlad statistik från Eurostat. Nästan samtliga euroländer visar dessutom upp en negativ inflation på månadsbasis, jämfört med oktober.

Marknaden säker: ECB sänker i april

Sannolikheten för att Europeiska centralbanken (ECB) efter aprilmötet 2024 har sänkt sina styrräntor med 25 punkter (0,25 procentenheter) är nu i princip 100 procent, om man tittar på prissättningen på räntemarknaden.