Joseph Biden arbetar i det tysta

Den andra oktober möts vicepresidentkandidaterna i en debatt.


Det amerikanska presidentvalet ser nästan ut att bli ett val mellan demokraternas presidentkandidat Barack Obama och republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin. Men det är Joseph Biden, demokraternas vicepresidentkandidat, som är Sarah Palins egentliga motståndare.

Två dagar efter att Joseph Biden presenterades som Obamas vicepresidentkandidat dök den okända Sarah Palin upp på scenen. Sen dess har det varit relativt tyst kring Biden. Media har fokuserat på Palin. Kanske för att flera skandaler och kontroverser kopplats till Palin. Dessutom ifrågasätts om den okända guvernören skulle vara en bra toppolitiker.

Men Biden fortsätter att arbeta i det tysta, rapporterar BBC. Biden, som har rötter i arbetarklassen, har poängterat att han försår vanliga amerikanska familjer med ekonomiska problem. Detta på ett sätt den välbärgade John McCain inte gör.

Bidens bakgrund sägs vara en av anledningen till att han valdes till vicepresidentkandidat. Han ska locka arbetarklassen att rösta på demokraterna. Biden har dessutom, till skillnad från Palin, en lång erfarenhet av utrikesfrågor. Biden är tänkt att vara den stöttande personen som hjälper den karismatiske ledaren till Vita Huset, uppger BBC.

Den andra oktober kommer vicepresidentdebatten att hållas i Missouri. De har en hel del gemensamt. Båda kandidaterna säger sig representera den vanliga människan. De säger sig vara motståndare till elitismen som många amerikanska toppolitiker utvecklat under sin tid på amerikanska universitet.

I debatten kommer Biden att behöva peka på Palins oerfarenhet utan att vara nedvärderande eller sexistisk, säger BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.