Skola får stänga av lesbiska

Religiös friskola i Kalifornien tillåts stänga av lesbiska ifrån studier.


LOS ANGELES. Nu blir det möjligt att stänga av lesbiska från skolan på grund av deras sexuella läggning. Det fastställer en domstol i San Fransisco efter att en lutheransk skola stängt av två sextonåriga elever som varit intima på ett sätt som är "karaktäristiskt för ett lesbiskt förhållande".

Flickorna stämde Lutheran High School i Riverside County och hävdade att avstängningen stred emot Kaliforniens anti-diskrimineringslagar. Men domstolen går på skolans linje. Den menar att en privat religiös skola inte ska bedömas på samma sätt som ett företag och att det därför inte går att tillämpa en anti-diskrimineringslag, som reglerar företags jämställdhetsarbete, på skolor, rapporterar Los Angeles Times.

Kirk D Hanson, flickornas juridiska ombud, beklagar domstolens utslag och menar att det innebär att privata skolor tillåts diskriminera vem som helst, så länge de använder sin religiösa tro som grund.

– Det är nästan som att vi hamnar 20 eller 30 år tillbaka efter alla dessa framsteg vi har gjort på det här området. I princip ger det här privata skolor rätten att diskriminera, säger Hanson till Los Angeles Times.

Skrivet av:

Senaste nytt

Fyra sköts i Farsta – misstänkt anstiftare häktad

Person dog efter slarv – hittades utomhus av hemtjänsten

​En person med hemtjänst i Mariestad hade nattlig tillsyn via en kamera, men det var först när nattpersonalen gjorde besök som man upptäckte att hen fanns utomhus vid bostaden.

Adventskalender med dolda nötter återkallas

Lidl återkallar en adventskalender där det gömmer sig hasselnötter bakom en del luckor, skriver Aftonbladet.

Mordmisstänkt jobbade i hemtjänsten

Mannen misstänkts för att ha mördat en kvinna i 90-årsåldern, i centrala Strömstad i början av november. Nu har det framkommit att han varit anställd inom hemtjänsten, rapporterar lokala medier.

Facket: "Det här är Sveriges sämsta gren"

Att 15-åringar blivit sämre i matematik och läsförståelse är oroande. Men att klyftorna inom svensk skola fortsätter att öka oroar betydligt mer, anser Sveriges Lärare. Det här är Sveriges absolut sämsta gren, säger förbundsordförande Åsa Fahlén.

Kristersson KU-anmäls för Tidölöner

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) till riksdagens konstitutionsutskott för hur löneprocessen går till på regeringskansliet.