Skola får stänga av lesbiska

Religiös friskola i Kalifornien tillåts stänga av lesbiska ifrån studier.


LOS ANGELES. Nu blir det möjligt att stänga av lesbiska från skolan på grund av deras sexuella läggning. Det fastställer en domstol i San Fransisco efter att en lutheransk skola stängt av två sextonåriga elever som varit intima på ett sätt som är "karaktäristiskt för ett lesbiskt förhållande".

Flickorna stämde Lutheran High School i Riverside County och hävdade att avstängningen stred emot Kaliforniens anti-diskrimineringslagar. Men domstolen går på skolans linje. Den menar att en privat religiös skola inte ska bedömas på samma sätt som ett företag och att det därför inte går att tillämpa en anti-diskrimineringslag, som reglerar företags jämställdhetsarbete, på skolor, rapporterar Los Angeles Times.

Kirk D Hanson, flickornas juridiska ombud, beklagar domstolens utslag och menar att det innebär att privata skolor tillåts diskriminera vem som helst, så länge de använder sin religiösa tro som grund.

– Det är nästan som att vi hamnar 20 eller 30 år tillbaka efter alla dessa framsteg vi har gjort på det här området. I princip ger det här privata skolor rätten att diskriminera, säger Hanson till Los Angeles Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.