10-åring körde 90-kilometer i timmen

Först efter två mil lyckades polisen stoppa pojken.


Med polisbilar efter sig körde en 10-årig pojke 90 kilometer i timmen vid E39:an utanför Trondheim. Efter två mil lyckades polisen stoppa pojkens vansinnesfärd.

Flera personer ska ha larmat om en bil som som vinglade på körbanan. Man fick även in uppgifter om att det kan ha rört sig om ett barn. Pojken ska även ha varit nära att kollidera med andra bilar ett par gånger när han kört in i motsatt körbana.

Efter två mil lyckades polisen stoppa fordonet, en Audi A6.

Eftersom det satt ett barn bakom ratten ville inte polisen lägga ut spikmattor för att stoppa bilen. Efter att man lyckats stoppa honom blev 10-åringen förd till polishuset i Trondheim. Vilka efterspel som väntar är än så länge oklart, uppger norska tidningen VG.

Enligt den norska tidningen vill polisen inte kommentera hur pojken fick tillgång till bilen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.