Blair: "Hamas bör involveras"

Tony Blair vill få in Hamas i fredsprocessen.


Hamas bör vara del av fredsprocessen i Mellanöstern, anser Tony Blair som är den så kallade kvartettens sändebud till regionen.

–Jag anser att det är viktigt att vi hittar ett sätt att involvera Hamas i processen, men det kan bara ske om Hamas är redo att uppfylla de rätta villkoren, sade den förre brittiske premiärministern i en intervju för The Times.

–Om det sker på fel sätt kan det destabilisera just de personer i Palestina som hela tiden arbetat för återhållsamhet, sade Blair i intervju som publicerades på tidningens hemsida på fredagen.

Det görs internationella ansträngningar att få i gång dialogen mellan israeler och palestinier igen sedan en bräcklig vapenvila trätt i kraft i Gazaremsan. Västländerna stöder den Fatahstyrda myndigheten på Västbanken och vill inte tala med Hamas så länge den islamistiska rörelsen inte tar avstånd från våld och erkänner Israels rätt att existera.

Blair har utsetts till sändebud av kvartetten för Mellanöstern, det vill säga USA, FN, EU och Ryssland.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.