Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

McCain ställer upp i debatt

Nyheter | 26/09/2008 18:56

McCain ville ställa in valrörelsens första debatt. Men nu ställer han upp.

John McCain ställde för några dagar sedan in all kampanjaktivitet med hänsyn till den ekonomiska krisen. Nu skulle han vara i Washington och lösa problemen i stället för att kampanja. Men för Barack Obamas läger var det väl magstarkt att ställa in den första debatten mellan kandidaterna.

- Nu om någon gång är det dags för väljarna att få höra vad vi kandidater har för plan för att ta hand om den här röran om knappt fyrtio dagar, säger Barack Obama och tillägger om det faktum att McCain stoppat sin kampanj med tanke på finanskrisen:

- En president måste kunna klara hantera flera saker samtidigt.

John McCain meddelade dock nu på eftermiddagen att han trots allt väljer att delta i debatten mot Barack Obama i Mississippi på fredagen, enligt den republikanske presidentkandidatens rådgivare.

- Vi kommer till debatten, säger Nicolle Wallace.

McCain har överraskat tidigare. Och aldrig kan man i förhand avgöra om de drastiska besluten - som nu: beslutet att blåsa av kampanjaktiviteterna - kommer att gynna eller begrava den republikanska presidentkampanjen.

Skrivet av: