Raketman flög i 300 km/h

Äventyraren Yves Rossy korsade Engelska kanalen.


Idag blev schweizaren Yves Rossy historisk genom att bli den förste som någonsin flugit över Engelska kanalen med en ryggburen vinge med jetmotorer.

Från franska Calais hoppade den 49-årige Rossy ur ett flygplan på 2500 meter höjd. Utan komplikationer flög han över Engelska kanalen i över 300 km/h innan han kunde landa på en åker strax bortom Dovers klippor. Flygturen tog mindre än tio minuter.

– Jag har just visat att det går att flyga som en fågel, sa Rossy till reportrarna som mötte honom vid landningen.

Rossy ska nu fortsätta att bygga mindre plan med stora motorer, innan han beger sig i väg på nya äventyr.

– Hans nästa mål är att flyga över Grand Canyon, och att starta från marken, skriver The Sun.

Se Yves Rossy göra testflygningar:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polis sköt flicka med elpistol på Sis-hem

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Varje år byter tusentals svenskar jobb. Kanske är du på jakt efter en ny utmaning men har svårt i djungel av jobb att söka?

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

1 timme sedan
Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.