Stockholm

De erkänner Obama-misshandel

Fyra män har erkänt rasistiska våldsbrott.


Läs mer

Obama vann –fyra ynglingar flippade ut

Fyra unga män – Ralph Nicoletti, Bryan Garaventa, Michael Contreras och Brian Carranza – har erkänt rasistiska våldsbrott natten efter den 4 november i fjol, då Barack Obama valdes till president i USA. De fyra, 18-21 år gamla, misshandlade tre män i New Yorkstadsdelen Staten Island som protest mot Obamas seger. Ett offer blev så illa slaget att han föll i koma. Den fjärde och sista av männen, en 18-åring, erkände på måndagen, meddelar USA:s justitiedepartementet.

Misshandlades med metallrör och batong

Under valnatten tog sig kvartetten över till Staten Island, med övervägande afroamerikansk befolkning, för att angripa personer som förmodades gilla Obama. Det första offret, en svart tonåring, blev slagen med ett metallrör och en polisbatong.

Nästa mål för de fyra var en vuxen svart man som en av dem satte krokben för och slog omkull. Kvartetten misstog en vit man för att vara svart och körde över honom med bil. Han låg i koma flera veckor efteråt. Mannen som körde bilen kan komma undan med tolv års fängelse enligt en uppgörelse med åklagaren. De tre andra riskerar upp till tio års fängelse.

Den federala åklagaren Benton Campbell kallade angreppen för "chockerande och beklämmande".

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.