Svindlaren Madoff lurade tusentals

Listan på de lurade sträcker sig över 162 sidor.


Storsvindlaren Bernard Madoff lurade till sig 50 miljarder kronor via pyramidspelsliknande investeringsprogram. Men finansmannens glansdagar är över sedan bluffen avslöjades och nu riskerar han ett hårt fängelsestraff.

En lista över alla som Madoff kan ha lurat har nu släppts av myndigheten som avvecklar hans investeringsföretag. Och det är många som står på den listan. Dokumentet sträcker sig över 162 sidor och rör banker, välgörenhetsföretag, kändisar och hans egna släktingar.

På listan finns bland annat namn som John Malkovich och Sandy Koufax. Dock har det inte bekräftats om det rör sig om just den världsberömda skådespelaren och en av USA:s största basebollsstjärnor.

För tillfället befinner sig Madoff under husarrest och kan inte lämna sin bostad. Svindlaren riskerar ett fängelsestraff på 20 år, vilket gör det mycket möjligt att han dör i fängelset. Detta då han redan är 70 år gammal, skriver CNN.

Se mer nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Något lägre vinst för Tele2

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.