Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trettio maffiamedlemmar gripna

Nyheter | 30/09/2008 14:23

Camorran misstänks ha mördat sex afrikaner och en italienare. (TT)

Italiensk polis genomförde på tisdagen ett jättetillslag mot Camorran som misstänks ligga bakom det uppmärksammade massmordet på sex afrikaner och en italienare för två veckor sedan.

– Kriget mot Camorran kommer att fortsätta tills det har vunnits, sade Italiens inrikesminister Roberto Marono, när han tillkännagav drygt trettio gripanden av misstänkta maffiamedlemmar, vid en tevesänd presskonferens på tisdagen.

De gripna tillhör Camorran, som den organiserade brottsligheten i Neapel med omnejd kallas. Tre av de trettio misstänks för morden den 18 september på sex afrikaner och en italienare. Ytterligare tre eller fyra personer misstänks ligga bakom morden, som tros ha varit en del i stridigheter kring droghandel. Ingen av de mördade hade dock kopplingar till handeln.

Massakern, som räknas som en av de värsta på senare år i Italien, genomfördes i två steg. Först dödades den italienske ägaren av en nöjeshall, senare tre personer från Ghana, två från Liberia och en från Togo i ett skrädderi.

Hela 107 häktningsbeslut utfärdades av nepalesiska åklagare på tisdagen, men drygt sjuttio av de misstänkta sitter redan anhållna i väntan på rättegång eller fängslade för tidigare brott. De misstänkta anklagas för kriminellt samröre, utpressning och mord.

Skrivet av: