Svensk åtalas för barnsex i USA

Den 33-årige mannen åtalas för sexuellt utnyttjande av barn.


Det var den 16 oktober förra året som 33-åringen från Malmö flög till USA. Allt för att träffa en 16-årig flicka i Texas. Han checkade då in på ett hotell och träffade flickan .

Tio dagar senare greps han på sitt hotellrum – tillsammans med 16-åringen som knappt hade några kläder på sig, skriver Caller Times.

En anställd på hotellet kände nämligen igen flickan, som rymt hemifrån och efterlysts av polis, skriver KRISTV.

– En städerska kontaktade chefsledningen, som larmade polis och såg till att saken togs om hand, sade en källa vid polisen.

Polis uppger att svensken hade varit under övervakning i flera månader innan han greps, eftersom man misstänkte att han skulle begå brott.

Mannen åtalas nu för åtta fall av sexuellt utnyttjade mot barn. Svensken riskerar upp till 20 års fängelse för varje åtalspunkt, vilket innebär ett fängelsestraff på 160 år.

Under torsdagen var mannen fortfarande häktad, med en borgen på 250 000 dollar.

– Han var alltid snäll och artig, men han verkade lite bortkommen, som man kan känna sig då man är i en ny stad. Han följde efter henne vart hon än gick, säger hotellreceptionisten Irene Garcia, enligt Kvällsposten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.