Inget vapenvileavtal om Gaza

Israel går inte med på någon Gazavapenvila utan att Gilad Shalit släpps.


Israel går inte med på någon långsiktig Gazavapenvila utan att soldaten Gilad Shalit släpps. Parterna dementerar nu uppgifter om att en uppgörelse skulle vara klar.

"Premiärministerns inställning är att Israel inte når någon uppgörelse om vapenvila förrän Gilad Shalit frigivits", hette det i ett pressmeddelande från Ehud Olmerts avgående regering på lördagen.

Israel vill koppla Shalit, som sitter fången i Gazaremsan sedan sommaren 2006, till vapenvilan. Palestinska Hamas kräver i stället att fångfrågan hålls separat, så att Shalit kan utväxlas mot palestinska fångar i israeliska fängelser.

Att de av Egypten ledda samtalen för att ersätta det sköra eldupphöret runt Gaza med en stabil vapenvila kört fast bekräftas också av Hamas.

Det har uppstått komplikationer, sade Hamas exilledare Khalid Mishal till AFP när han i fredags hade avslutat ett besök i Libyen.

Eldupphöret bryts i stort sett dagligen av båda sidor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.