I dag avslutas Ramadan världen över

Eid al-Fitr firades världen över.


Sedan den första september har muslimer världen över fastat under Ramadan. I dag avslutades den muslimska fastemånaden med Eid al-Fitr. En högtid som firas i upp till tre dagar.

Fitr betyder avbrott på arabiska och ordet symboliserar slutet på fastan. På Eid al-Fitr går en muslimsk familj ofta upp tidigt. Ofta tar man på sig sina finkläder och går på stora bönsamlingar i moskéer. Det är vanligt att besöka familj och vänner. Enligt Wikipedia är Eid en stor högtid då man samlas och förnyar vänskaps- och familjeband.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.