Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Använd kondom tanter!"

Nyheter | 15/02/2009 09:50

Kampanj ska få äldre kvinnor att skydda sig.

På fredag inleds karnevalen i Rio. Som vanligt väntas samba, fest och HIV.

De senaste tio åren har antalet hivsmittade bland äldre kvinnor ökat med 300 procent. Nu inleds en sexyalupplysningskampanj som riktar sig till kvinnor över 50 år.

Karnevalen inleds på fredag, och redan i helgen börjar hälsodepartementets reklamfilm gå varm i de rikstäckande TV-kanalerna. Den visar mogna kvinnor som förbereder karnevalskostymer i en syateljé och pratar om att de gärna vill ha sex under karnevalen. Men med kondom. Reklamkampanjens slogan är ”Ingen är för gammal för sex. Eller för att skydda sig”.

För att undvika att fler smittas distribuerar hälsodepartementet 55 miljoner kondomer under årets karneval. Till skillnad från tidigare satsningar delas kondomerna inte bara ut vid vårdcentralerna. Hälsodepartementets anställda ska dela ut kondomerna direkt i händerna på festdeltagarna, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Karnevalen i Rio.

Skrivet av: