Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny flygbesättning fast med knark

Nyheter | 16/02/2009 21:24

Det har hänt igen. En SAA-besättning har gripits för knarksmuggling.

För andra gången på bara några veckor har en hel besättning på ett plan från flygbolaget South African Airways (SAA) gripits av brittiska tullen för misstänkt knarksmuggling.

Hela besättningen på 15 personer greps och togs i förhör på måndagen på Londonflygplatsen Heathrow efter att ha anlänt från Johannesburg. Ombord på planet hittade tullen fem kilo kokain till ett beräknat värde av tre miljoner kronor, skriver The Sun.

I januari togs en annan SAA-besättning som misstänktes ha försökt föra in 50 kilo cannabis och fyra kilo kokain.

– En utredning har inletts i Johannesburg, som bland annat inkluderar SAA, för att utreda hur säkerhetsprocessen har kunnat överskridas, säger Robin Chalmers, taleskvinna på Heatrow flygplats i London, enligt Sydafrikanska News24.

Det var den 20 januari som kabinpersonalen på SAA hade med sig lite mycket packning när de landade på London Heathrow. 50 kilo cannabis och fyra kilo kokain för att vara exakt.

En reklamfilm för South African Airways från 1991:

Skrivet av: