Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zimbabwe vill ha brittisk ersättning

- 15/09/2008, 22:31 -

Zimbabwes nya ledarskap har enats om att Storbritannien borde ersätta bönder som förlorat mark i Zimbabwes landreformer. I dag skrev också president Mugabe under avtal om maktfördelning med Tsvangirai och Mtambara. (TT)

Zimbabwes nya ledarskap enades på måndagen om att Storbritannien borde ersätta de bönder som förlorat sin mark i Zimbabwes omfattande landreformer.

Uttalandet kommer samma dag som president Robert Mugabe skrev under ett avtal om maktfördelning med oppositionspolitikerna Morgan Tsvangirai och Arthur Mtambara. Avtalet är tänkt att sätta stopp för den politiska kris som lamslagit landet sedan valet tidigare i år.

Landreformerna inleddes av Mugabe år 2000 och innebar att stora gårdar ägda av främst vita bönder styckades upp och överläts till svarta. Zimbabwe har tidigare anklagat den forna kolonialmakten Storbritannien för att inte hedra ett löfte att ersätta bönder som förlorat sin mark.

Skrivet av: