Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

200 miljoner tweets om dagen – här är de mäktigaste

- 02/07/2011, 11:24 -
1 av 5

Anja Niedringhaus/AP/Scanpix

2 av 5

Foto: Vatikanen. AP/Scanpix

3 av 5

Carolyn Kaster/AP/Scanpix

4 av 5

Andrew Taylor/AP/Scanpix

5 av 5

Chris Pizzello/AP/Scanpix

Twitter växer explosionsartat. På ett år har antalet tweets per dag ökat med 135 miljoner. Nyheter24 listar världens mäktigaste twittrare.

Det fem år gamla San Francisco-företaget Twitter har på kort tid vuxit fram som en av jättarna inom sociala medier. Twitter har nu över 200 miljoner användare och dessa skriver 200 miljoner tweets per dag. En siffra som kan jämföras med förra årets 65 miljoner.

I takt med företagets framgång har flera mäktiga personer hoppat på Twittertåget.
Nyheter24 rankar världens fem mäktigaste twittrare.

1. Barack Obama. USA:s president är kanske världens mäktigaste människa och torde således också vara den mäktigaste twittraren. Cirka 8 900 000 människor följer presidentens tweets. Följ Obama.

2. Påve Benedictus XVI. En debutant i sammanhanget som hittills bara har skrivit en tweet. Trots det är han självskriven på listan. Han är ju trots allt det närmaste Jesus vi kommer. Följ Vatikanen.

3. Oprah Winfrey. Teve-legendar som blivit utsedd till världens mäktigaste kändis av Forbes. Har tjänat miljardbelopp på sin show som gästats av allt från presidenter till popstjärnor. Oprahs ord är lag för människor världen över och det ger henne en tredjeplats.
Följs av cirka 6 500 000 på Twitter. Följ Oprah.

4. Dalai Lama. Titeln på den högsta religiösa ledaren inom tibetanska buddhismen. Nuvarande Dalai Lama Tenzin Gyatso har belönats med Nobels fredspris för sitt frihetsarbete för Tibet där han varit en konsekvent våldsmotståndare. Frihetskämpen tilldelas en ärovärd fjärdeplats. Följs av runt 1 800 000 miljoner. Följ Dalai Lama.

5. Bill Gates. Microsofts grundare och en av världens absolut rikaste människor med en förmögenhet på cirka 56 miljarder dollar. Till saken hör att Gates är skänkt bort stora delar av sin rikedom till välgörande ändamål. Har man varit med och skapat det datorsamhälle vi står på i dag samtidigt som man skänker miljarder till utsatta människor – då är man värd en plats på listan.
Följs av cirka 2 900 000 miljoner. Följ Gates du också.

Alla siffror är tagna från sajten www.twitaholic.com.