Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Friades för mord på dottern - hatad i hela USA

1 av 5

Red Huber/AP/Scanpix

2 av 5

Foto: AP

3 av 5

Red Huber/AP/Scanpix

4 av 5

Joe Burbank/AP/Scanpix

5 av 5

Red Huber/AP/Scanpix

Nyheter | 06/07/2011 10:43

Hela USA väntade sig en fällande dom för Casey Anthony, mamman som misstänktes för att ha mördat sin tvååriga dotter. Men Anthony friades från anklagelserna och nu dödshotas hon och hennes familj av arga demonstranter.

Casey Anthony riskerade i natt dödsstraff för mordet på sin tvååriga dotter Caylee. Casey och hela USA var säkra på en fällande dom. Och när domen väl lästes upp skälvde hon och tårarna rann.
Det blev därför en chock när juryn läste: "Casey Anthony, inte skyldig till att ha mördat sin tvååriga dotter", och stora glädjescener utbröt i Anthony-lägret, skriver New York Post.

– Vi hoppas att det här blir en läxa till dem som med okunskap under tre års tid har ägnat sig åt att gå domen i förväg. Jag blir äcklad av de advokater som gått ut i tv och tidningar och uttalat sig säkert över ett rättsfall de inte vet ett dugg om, sa Caseys advokat Cheney Mason till pressen efter rättegången.

Rättegången var enormt uppmärksammad och det hysteriska intresset jämförs med O.J. Simpson-rättegången 1995.

Anmälde inte sin dotter försvunnen

I november 2008 försvann tvååriga dottern Caylee Anthony. Men mamma Casey anmälde henne aldrig försvunnen. En månad efter försvinnandet hittades hon död och misstankarna leddes direkt i mamma Anthonys riktning.

Casey förklarade för polisen att hon inte anmält att dottern försvunnit eftersom att hon letat efter henne själv. Hon påstod vidare att en barnvakt försvunnit med Caylee.
Casey ska dock flera gånger ha uttryckt sitt missnöje över att ha fått dottern och hon ska ha gett Caylee smeknamnet "snuskungen".

Misstankarna mot Casey växte sig allt starkare och bevisen var många. Polisen hittade sökhistorik på nackskador, vapen och kloroform i hennes dator. Man fann dessutom förruttnade spår från en människa i hennes bil.

Åklagarna hävdade i rätten att Casey sövde Caylee för att kunna gå ut och festa.
Men trots bevisningen mot Casey frikändes hon alltså i natt. Det har fått tusentals amerikaner över hela USA att rasa och demonstrera med "Rättvisa åt Caylee"-skyltar. Och Casey med familj har efter frikännandet mottagit flera dödshot.