Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Folkkära John Cleese chockar med rasistutspel

Britten John Cleese trivdes bättre i sitt hemland när han var liten. Nu känns landet inte "engelskt" nog.
1 av 2

Britten John Cleese trivdes bättre i sitt hemland när han var liten. Nu känns landet inte "engelskt" nog.

Rob Griffith / AP / SCANPIX

Britten är både komiker, skådespelare, manusförfattare, regissör och producent.
Mest känd är han däremot för Monty Python.
2 av 2

Britten är både komiker, skådespelare, manusförfattare, regissör och producent. Mest känd är han däremot för Monty Python.

Peter Kramer / AP / SCANPIX

Nyheter | 02/09/2011 21:09

Den 71-årige britten vill gå tillbaka till hur det var när han växte upp. Enligt honom har nämligen allt för många invandrare flyttat in i landet.- London är inte längre en engelsk stad, säger Cleese.

SYDNEY. Det var under en australiansk teveintervju i Sydney som 71-årige komikern och manusförfattaren, John Cleese, chockade tittarna med orden "London är inte längre en engelsk stad", rapporterar Daily Mail.

Om Cleese får bestämma borde britterna i stället gå tillbaka till hur det var när han var liten. Det vill säga - färre invandrare och mer "engelskt".

- Jag är inte säker på vad som försigår i Storbritannien - eller låt mig säga så här, jag vet inte vad som pågår i London, sa Cleese när han tillfrågades om upproren i London och fortsatte:

- Staden känns inte engelsk, enligt Daily Mail.

"Älskar olika kulturer"

Cleese, som kampanjerat för president Obama, hävdar fortfarande att han tycker om att ha olika kulturer runt omkring sig.

Så länge de anpassar sig till den brittiska kulturen, det vill säga.

- Jag älskar att ha olika kulturer kring mig, men när moderkulturen upplöses, står man kvar och tänker: "Vad är det som pågår?", säger komikern.

Bäst trivs Cleese i sin hemstad Bath som har långt ifrån så många invandrare som London. Han skyller även upproren på invandringen.

- London är inte den staden som jag kände som barn och jag blir ledsen av de ovälkomna utvecklingarna som framför allt varit ett resultat av en snabb massinvandring, förklarar Cleese, enligt Daily Mail.

Här är ett litet klipp från intervjun. Observera att klippet är av dålig kvalité och inte fullständigt då det filmats från en teve.

I detta klipp är John Cleese inte rasist: