Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obamas Irakplaner får stort stöd

- 01/03/2009, 08:42 -

Iraks vicepresident välkomnar beskedet att de flesta trupper ska vara ute redan 2010

Obamas uppgift att sopa igen den tidigare president George W Bushs misstag går hittills bättre än många trott. Nu får hans planer för de amerikanska trupperna i Irak stort stöd även inom Iraks regering.

I lördags mottog vicepresidenten Tarik al-Hashimi ett samtal från Hillary Clinton med nyheten, och nu förbereder Irak sig för de oroligheter minskandet av trupper kommer att föra med sig.

– Al-Hasim välkomnar den amerikanska administrationens hängivenhet att ta ut sina trupper från Irak enligt det schema vi kommit överens om och han understryker att vi måste göra allt för att förbereda Iraks egna säkerhetstrupper för att förbättra deras insatser, sade en talesman från vicepresidentens kontor, enligt CNN.

Enligt planen ska antalet soldater i slutet av augusti 2010 vara nere i 50 000, och redan i slutet av 2011 ska Irak vara fritt från amerikanska trupper.

Skrivet av: