Gruvby utplånad av ras i Peru

Uppemot 50 människor dödades när skyfall utlöste ett ler- och stenskred.


Upp till ett 50-tal människor dödades när skyfall utlöste ett ler- och stenskred i Peru på måndagen.

– Vi har tio döda så här långt och fem skadade. Det finns ingen pålitlig information om saknade, men det är i storleksordningen 30 till 35 saknade, sade den lokale myndighetstalesmannen Vctor Ibáez.

Tragedin ägde rum i Huanchumay, en gruvby ungefär 130 mil sydost om huvudstaden Lima. I stort sett hela byns befolkning tros ha utplånats, och hela samhället har begravts av raset.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige