Kvinna dömd för barnamord

29-åriga Sabine Hilschenz dömdes i dag till åtta års fängelse i Tyskland.


Hon döms för att ha dödat två spädbarn hon fött och sedan gömt kvarlevorna i plastpåsar på olika adresser.

2007 hittades tre döda flickkroppar i tre olika lägenheter i staden Plauen i östra Tyskland - en i en blomkruka på en balkong, en annan i en resväska hos kvinnans mormor och en tredje i en frys i en lägenhet där Sabine Hilschenz tidigare bott.

Hilschenz dömdes för att ha dödat två av barnen men friades från anklagelserna om det tredje, eftersom det inte gick att fastslå att hon var ansvarig för dess död.

Hon har nekat till att ha dödat barnen och hävdat att de dött plötsligt av naturliga orsaker.

Socialtjänsten har kritiserats för att den misslyckats med att hjälpa den unga mamman, som flyttade nio gånger på bara några år och födde i hemmet två gånger.

29-åringen har även två söner som placerades på barnhem när hon greps för ett år sedan. Alla barnen har samma fader, men han har aldrig varit misstänkt för brott.

Tyskland har de senaste åren förfärats över ett antal fall med mödrar som dödat sina barn. 2006 dömdes en kvinna till 15 års fängelse för att ha dödat åtta av sina barn mellan 1992 och 1998 och gömt dem i krukor, hinkar och ett akvarium.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.