Här är en bild på Bryans tweets och ett uttalande från  USA:s Homeland Security.
Här är en bild på Bryans tweets och ett uttalande från USA:s Homeland Security. - Foto: FAKSIMIL FRÅN THESUN.COM

Här är tweeten som förstörde USA-semestern

Skulle på drömsemester i USA – greps av säkerhetstjänsten på grund av sina tweets.


Är nyheten falsk?

Efter publiceringen av den här nyheten har uppgifter framkommit som gör gällande att den skulle vara falsk och endast ett lustigt påhitt.

Klart är dock att Washington Post, The New York Times, Huffington Post, The Sun och ABC alla vittnar om att den dråpliga twitterincidenten inträffat på riktigt.

Vet du mer, mejla till tips@nyheter24.se

26-årige britten Leigh Van Bryan och Emily Bunting hade sett fram emot semester i USA. Men när planet landade på Los Angeles flygplats greps de av säkerhetstjänsten och häktades innan de tvingades flyga hem igen.

Anledningen? Leighs twittrande. Någon vecka innan resan skrev 26-åringen att han skulle "gräva upp Marilyn Monroe" och att han var på väg för att "förstöra USA". Ett oskyldigt skämt som USA:s säkerhetstjänst uppfattade annorlunda.

Direkt efter att paret lämnat flygplanet togs de till ett förhörsrum där de förhördes i över fem timmar. Därefter spärrades de in i varsin cell i tolv timmar, trots att Bryan upprepade gånger försökte förklara att ordet destroy (förstöra) är ett slangord för partying (festa).

– Det är nästan roligt så här i efterhand. Men då var jag riktigt rädd. Agenterna behandlade mig som om jag var en terrorist, säger Bryan till The Sun.

Paret blev bestulna på sin drömsemester, men är för evigt påminda om att vara försiktiga med vad de twittrar. Särskilt inför en USA-resa.

– Jag försökte övertala dem om att det skett ett missförstånd, men de svarade bara "du har satt dig ordentligt i skiten med den tweeten".

/
/
/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.