Torsdag 15 Apr
Stockholm

Här är tweeten som förstörde USA-semestern

Här är en bild på Bryans tweets och ett uttalande från  USA:s Homeland Security.
Här är en bild på Bryans tweets och ett uttalande från USA:s Homeland Security. Foto: FAKSIMIL FRÅN THESUN.COM

Skulle på drömsemester i USA – greps av säkerhetstjänsten på grund av sina tweets.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Är nyheten falsk?

Efter publiceringen av den här nyheten har uppgifter framkommit som gör gällande att den skulle vara falsk och endast ett lustigt påhitt.

Klart är dock att Washington Post, The New York Times, Huffington Post, The Sun och ABC alla vittnar om att den dråpliga twitterincidenten inträffat på riktigt.

Vet du mer, mejla till tips@nyheter24.se

26-årige britten Leigh Van Bryan och Emily Bunting hade sett fram emot semester i USA. Men när planet landade på Los Angeles flygplats greps de av säkerhetstjänsten och häktades innan de tvingades flyga hem igen.

Anledningen? Leighs twittrande. Någon vecka innan resan skrev 26-åringen att han skulle "gräva upp Marilyn Monroe" och att han var på väg för att "förstöra USA". Ett oskyldigt skämt som USA:s säkerhetstjänst uppfattade annorlunda.

Direkt efter att paret lämnat flygplanet togs de till ett förhörsrum där de förhördes i över fem timmar. Därefter spärrades de in i varsin cell i tolv timmar, trots att Bryan upprepade gånger försökte förklara att ordet destroy (förstöra) är ett slangord för partying (festa).

– Det är nästan roligt så här i efterhand. Men då var jag riktigt rädd. Agenterna behandlade mig som om jag var en terrorist, säger Bryan till The Sun.

Paret blev bestulna på sin drömsemester, men är för evigt påminda om att vara försiktiga med vad de twittrar. Särskilt inför en USA-resa.

– Jag försökte övertala dem om att det skett ett missförstånd, men de svarade bara "du har satt dig ordentligt i skiten med den tweeten".

Kommentera
Kopiera länk
Dela