Pastor fruktar Palin

Hon försökte förbjuda hans bok.


– Hon skrämmer mig, säger pastor Howard Bess till Salons journalist David Talbot.

– I detta nu fattar inte människorna i det här landet vad hon egentligen handlar om. Nyckeln till att förstå Sarah Palin är att förstå den radikala tro hon bekänner sig till, fortsätter han.

Han syftar på att hon är en evangelisk kristen. En trosinriktning som inte tror på evolutionsläran, men är övertygade om att abort är mord och att homosexuella inte ska få gifta sig.

Pastor Howard Bess är präst i en grannstad till Wasilla – där Palin var borgmästare – oc under början av hennes politiska karriär påstår han att de två ständigt kom i luven på varandra.

1995 skrev han en bok som hette ”Pastorn, jag är gay” som handlade om att homosexuella inte var syndare eller sjuka – utan snarare precis lika goda kristna som heterosexuella.

Nu påstår pastorn att Sarah Palin försökte förbjuda hans bok och få den utkastad från biblioteket.

– Jag är lika säker på det som att jag sitter här. Det här är en liten stad. Vi känner alla varandra. Folk i stadsförvaltningen har bekräftat för mig vad Sarah Palin försökte göra.

Sarah Palin förnekar att hon försökte förbjuda biblioteksböcker.

Skrivet av:

Senaste nytt

Karolinska kvar bland topp tio i världen

Domare nekar Trump på valsedel i Illinois

En lokal domare i Illinois har beslutat att ex-presidenten Donald Trump inte kan stå på delstatens valsedlar på grund av hans roll i kongresstormningen efter förra presidentvalet, rapporterar amerikanska medier.

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

1 timme sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

3 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

3 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

igår 23:22
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.