100 Iron Maiden-fans stormade scen

Över 100 colombianska Iron Maiden-fans försökte storma scenen. Det slutade med våldsamt tumult, tårgas, stenkastning och en allvarligt skadad polis på sjukhus.


Anledningen till det våldsamma upploppet är oklart, men det ryktas att upprorsmakarna saknade konsertbiljett till den åtråvärda konserten. När de sedan försökte ta sig in i parken där Iron Maiden skulle uppträda inför 25 000 människor under kvällen, så stoppades de av colombiansk polis, skriver BBC.

Och det var hårda nypor som krävdes. Polisen var tvungen att ta till tårgas för att få bukt på de helvilda Iron Maiden-fansen som kastade sten och slogs. Polismannen Rolado Arturo Girata Mora skadades allvarligt och kommer att tvingas till operation samt återställande plastikoperation efter svåra skador i ansiktet.

Av de 111 personer som greps var 40 fortfarande frihetsberövade på måndagen.

– Vi vet ännu inte om bandet kommer att gå ut och kommentera det hela. Självklart är det tråkigt när sånt här händer, säger Fredrik "Figge" Johansson som är chef för strategic marketing på Iron Maidens skivbolag EMI Music.

– Iron Maiden är extremt stora i Sydamerika, bandet är verkligen som en religion för många, avslutar Johansson.

VIDEO: Se film här

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.