Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fritzl ger Elisabeth donation

- 09/03/2009, 18:19 -

Pengarna kommer från en teveintervju.

Först fick hon spendera 24 år inlåst i en källare. Under samma tid födde Elizabeth Fritzl flera av sin pappas barn, mannen som också var hennes fångvaktare. När hon blev utsläppt kom nästa smäll, då visade det sig att pappa Josef Fritzl hade gått i konkurs. Därmed försvann hoppet om att få ta över huset och eventuellt sälja det och flytta vidare. Fastigheten går i stället till kronofogden.

Men nu har det kommit hjälp från ett lite oväntat håll. Det är nämligen så att Josef har lovat att ge dottern pengar som ska komma från en framtida teveintervju. Österrikiska myndigheter har också gett grönt ljus för källarmonstret att ge pengarna till sina släktingar.

– Under normala omständighter kan inte medier betala kriminella för att berätta sin historia, framför allt inte till en som Josef Fritzl. Men i den här speciella situationen, där varje öre går till offren, hoppas jag att det kommer att väcka positiv uppmärksamhet, säger nyhetschefen för Central European News David Hill.

Beloppet som Elisabeth kommer att inkassera är okänt, men det ska vara tillräckligt för att hon och barnen ska kunna starta ett nytt liv, skriver BT.

Josef Fritzl är i dag 74 år.

Skrivet av: