Torsdag 13 Maj
Stockholm

Åttlingarnas mamma tar emot hjälp

Åttlingmamman i Kalifornien går med på att låta en välgörenhetsstiftelse ta hand om de åtta barnen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nadya Suleman, den amerikanska mamma som i januari födde åttlingar i Kalifornien, går med på att låta en välgörenhetsstiftelse hjälpa henne ta hand om hennes nyfödda och sex äldre barn i åtminstone sex månader.

Enligt överenskommelsen mellan Nadya "OctoMom" Suleman och den filantropiska stiftelsen ska hon och de 14 barnen bo tillsammans i ett nytt hus i närheten av hennes nuvarande bostad i en förort till Los Angeles, sade en taleskvinna för teveterapeuten Dr Phil McGraw på måndagen.

Inledningsvis kommer modern att få hjälp dygnet runt av sjuksköterskor med specialutbildning i intensivvård och vård av för tidigt födda barn, enligt ett uttalande från Dr Phils teveshow.

Hjälpen kommer att sättas in så fort åttlingarna får lämna sjukhuset och kommer att utvärderas var sjätte månad.

Nadya Suleman hamnade på första sidan den 26 januari när hon födde sex pojkar och två flickor, nio och en halv vecka för tidigt. Det var då andra gången åttlingar fötts levande i USA.

Hon blev hårt ansatt och förlöjligades sedan det blev känt att hon var frånskild, arbetslös mor med sex barn. Hon levde på socialbidrag när hon blev gravid med åttlingarna med hjälp av provrörsbefruktning.

I ett uttalande sade Nadya Suleman, som bott med sina sex barn i åldern två till sju år, i sin mammas hus med tre sovrum, att hon hittat ett passande hem för sin familj.

Enligt nyhetsportalen TMZ.com har huset fyra sovrum, tre badrum och en stor bakgård.

Dr Phil, som fick höga tittarsiffror för sin intervju med Suleman, har för avsikt att avslöja fler detaljer i kommande program.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela