Företaget erbjuder belöningar till de som lyckas hacka – Google.
1 av 2
Företaget erbjuder belöningar till de som lyckas hacka – Google. - Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

Hacka Googles webbläsare – bli miljonär

Google erbjuder belöningar på upp till 6,5 miljoner kronor till hackare som lyckas hitta buggar i företagets webbläsare Google Chrome.


Nästa vecka hålls den årliga hackartävlingen Pnw2own. Men till skillnad från tidigare år kommer Google inte att sponsra evenemanget. Storföretaget har istället valt att ge bort pengarna till de som lyckas hacka – Google.

6,5 miljoner kronor har lagts i en vinstpott och hackare som lyckas hitta buggar i Googles webbläsare Chrome kommer att belönas med prispengarna, det skriver Google på sin blogg.

– Vi bestämde oss för att dra oss ur sponsringen av årets Pwn2own efter nya regler som sa att upptäckta säkerhetshål eller buggar inte behöver redovisas. Tidigare var säkerhetsforskare tvungna att visa upp bristerna, men inte i årets upplaga av tävlingen. Och det är oroande, skriver Google i ett blogginlägg.

De som hackar Chrome på Windows 7 och endast utnyttjar svagheter i Chrome belönas med 60 000 dollar per lyckad metod. Om man använder buggar i båda systemen får man 40 000 dollar och om man använder en teknik utanför Chrome är belöningen 20 000 dollar. Google har dock satt ett tak på en miljon dollar.

/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.