Kaliforniens kustremsa har blivit en vanlig väg för de mexikanska smugglarna som inte vill ta sig över gränsen på land med knarket.
1 av 3
Kaliforniens kustremsa har blivit en vanlig väg för de mexikanska smugglarna som inte vill ta sig över gränsen på land med knarket. - Foto: Jeff Chiu / AP / SCANPIX
Enligt en talesperson för gränsbevakningen i San Diego-distriktet hittar de marijuana ibland men aldrig någonsin tidigare har de hittat fyra ton.
2 av 3
Enligt en talesperson för gränsbevakningen i San Diego-distriktet hittar de marijuana ibland men aldrig någonsin tidigare har de hittat fyra ton. - Foto: Marco Ugarte / SCANPIX
19 kilometer utanför Kaliforniens kust hittades 180 balar med marijuana.
3 av 3
19 kilometer utanför Kaliforniens kust hittades 180 balar med marijuana. - Foto: Ap

Fyra ton knark flöt runt på vattnet

Marijuanan som guppade på vattnet kan tillhöra mexikanska smugglare.


Marijuanan kan komma från Mexiko

Nyheter24 har i en artikelserie förklarat knarkkriget i Mexiko. Marijuanan som hittades i vattnet utanför Kaliforniens kust kan tillhöra mexikanska smugglare.

Läs mer om drogkriget i Mexiko här i tre delar.

I den första delen "55 000 döda - här är Mexikos knarkkrig" kan ni läsa om bakgrunden till knarkkartellernas blodig krig.

I den andra delen "Här är knarkkrigets alla huvudpersoner" får ni en inblick i vilka som styr kartellerna med hjärnhand.

I den den tredje delen förklarar författaren bakom boken "Cocaina" - Magnus Linton knarkets väg från produktionen i Sydamerika till Mexiko där kokainet smugglas vidare ut i världen.

KALIFORNIEN. 19 kilometer utanför kusten hittades 180 narkotikabalar med marijuana guppandes på vattnet. Larmet kom in till kustbevakningen efter att någon i en förbipasserande båt stannat upp och kollat vad det var som låg och flöt på vattnet.

– Det här är ovanligt, det är sällan vi finner på sådana stora kvantiteter marijuana, säger Jerry Conlin, talesperson för gränsbevakningen i San Diego-distriktet, till nyhetsbyrån Reuters.

En sökinsats påbörjades omedelbart för att säkerställa att det inte fanns några balar som sjunkit men inget ytterligare knark hittades.

Kaliforniens kustremsa har blivit en vanlig väg för de mexikanska smugglarna som inte vill ta sig över gränsen på land, uppger Chicago Tribune

Totalt hittades fyra ton knark men det fanns inga spår från var marijuanan kan ha kommit ifrån.

– Det är inte första gången som vi har sett marijuana i havet. Men vanligtvis kan de göra så här för att antingen bara lätta på lasten, eftersom de försöker försvinna, eller så lämnar de det för någon annan att plocka upp. Men att vi hittar en sådan stor mängd som denna är mycket sällsynt, säger Jerry Conlin.

/
/
/
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.