Fredag 24 Sep
Stockholm

Fyra ton knark flöt runt på vattnet

Kaliforniens kustremsa har blivit en vanlig väg för de mexikanska smugglarna som inte vill ta sig över gränsen på land med knarket.
1 av 3
Kaliforniens kustremsa har blivit en vanlig väg för de mexikanska smugglarna som inte vill ta sig över gränsen på land med knarket. Foto: Jeff Chiu / AP / SCANPIX
Enligt en talesperson för gränsbevakningen i San Diego-distriktet hittar de marijuana ibland men aldrig någonsin tidigare har de hittat fyra ton.
2 av 3
Enligt en talesperson för gränsbevakningen i San Diego-distriktet hittar de marijuana ibland men aldrig någonsin tidigare har de hittat fyra ton. Foto: Marco Ugarte / SCANPIX
19 kilometer utanför Kaliforniens kust hittades 180 balar med marijuana.
3 av 3
19 kilometer utanför Kaliforniens kust hittades 180 balar med marijuana. Foto: Ap

Marijuanan som guppade på vattnet kan tillhöra mexikanska smugglare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Marijuanan kan komma från Mexiko

Nyheter24 har i en artikelserie förklarat knarkkriget i Mexiko. Marijuanan som hittades i vattnet utanför Kaliforniens kust kan tillhöra mexikanska smugglare.

Läs mer om drogkriget i Mexiko här i tre delar.

I den första delen "55 000 döda - här är Mexikos knarkkrig" kan ni läsa om bakgrunden till knarkkartellernas blodig krig.

I den andra delen "Här är knarkkrigets alla huvudpersoner" får ni en inblick i vilka som styr kartellerna med hjärnhand.

I den den tredje delen förklarar författaren bakom boken "Cocaina" - Magnus Linton knarkets väg från produktionen i Sydamerika till Mexiko där kokainet smugglas vidare ut i världen.

KALIFORNIEN. 19 kilometer utanför kusten hittades 180 narkotikabalar med marijuana guppandes på vattnet. Larmet kom in till kustbevakningen efter att någon i en förbipasserande båt stannat upp och kollat vad det var som låg och flöt på vattnet.

– Det här är ovanligt, det är sällan vi finner på sådana stora kvantiteter marijuana, säger Jerry Conlin, talesperson för gränsbevakningen i San Diego-distriktet, till nyhetsbyrån Reuters.

En sökinsats påbörjades omedelbart för att säkerställa att det inte fanns några balar som sjunkit men inget ytterligare knark hittades.

Kaliforniens kustremsa har blivit en vanlig väg för de mexikanska smugglarna som inte vill ta sig över gränsen på land, uppger Chicago Tribune

Totalt hittades fyra ton knark men det fanns inga spår från var marijuanan kan ha kommit ifrån.

– Det är inte första gången som vi har sett marijuana i havet. Men vanligtvis kan de göra så här för att antingen bara lätta på lasten, eftersom de försöker försvinna, eller så lämnar de det för någon annan att plocka upp. Men att vi hittar en sådan stor mängd som denna är mycket sällsynt, säger Jerry Conlin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela