Lördag 8 Maj
Stockholm

Bomb exploderade i Aten

Explosionen orsakade materiella skador på byggnaden och en parkerad bil men ingen människa skadades i dådet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En bomb detonerade på torsdagen utanför ett statligt företag i Greklands huvudstad Aten. Explosionen orsakade materiella skador på byggnaden och en parkerad bil men ingen människa skadades i dådet.

Det angripna företaget KED var nyligen inblandat i en skandal där staten förlorade miljonbelopp i en landtvist med ett inflytelserikt ortodoxt kloster. Det är dock inte känt om bombdådet har koppling till skandalen.

Den angripna byggnaden vaktades av säkerhetsvakter. Huset ligger på en mycket trafikerad gata inte långt från polishögkvarteret och högsta domstolen.

Bombattacker och andra våldsdåd har blivit vanligare i Aten sedan polisen sköt ihjäl en tonåring i december. Tidigare i veckan angreps en grekisk politikers hem med en sprängladdning - et dåd som en tidigare okänd grupp tog på sig.

I februari försökte landets mest ökända grupp Revolutionär kamp spränga det amerikanska företaget Citibanks kontor med en kraftfull sprängladdning gömd i bagageutrymmet på en bil. Den bomben exploderade dock aldrig.

Ett annat Citibank-kontor skadades dock av en bomb och regeringen har lovat att öka säkerheten för att förhindra fler bombdåd och försök till mordbrand.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela