North Dakota dränks i smältvatten

Hela North Dakota hotas av översvämning.


Stora delar av delstaten har förklarats som katastrofområden av president Barack Obama.

Det är en ovanligt häftig vårflod som fått floderna att svämma över. På onsdagen drabbades frivilliga av en häftig snöstorm när de arbetade med att bygga fördämningar längs floderna. På vissa håll användes dynamit för att spränga bort ispluggar.

Snöstormen orsakade strömavbrott och gjorde många vägar oframkomliga. Flera vägar och broar hade redan tidigare stängts på grund av översvämning sedan det ovanligt tjocka snötäcket börjat smälta på redan genomdränkta präriemarker där tjälen ännu inte släppt.

– Delstaten har förvandlats till en fiskesjö och kan inte absorbera mer snö eller regn, sade Patrick Slattery på USA:s nationella vädertjänst.

Mer snö och regn är på väg och kan förvärra situationen.

Ingen människa ska ha kommit till skada men många lågt belägna bostäder har fått utrymmas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.