Fick syra i ansiktet - nu hämnas hon

Vakter kommer att hålla nere Majid samtidigt som Ameneh droppar syra i hans ögon.


2004. När Ameneh Bahrami tackade nej till 25-årige Majid Emovahedi frieri blev han ursinnig och en morgon när hon öppnade dörren väntade han utanför. Med svavelsyra som han kastade i hennes ansikte. Efter en överklagan från Majid har en iransk domstol beslutat att Ameneh ska få straffa honom med samma metod. Öga för öga - tand för tand.

Som Nyheter24 skrev för sex veckor sedan följer Iran den islamska lagen som ger offer rätten att begära att få ditt straff utbetalt som fysisk hämnd. I det här fallet betyder det att mannen kommer gå samma öde till mötes.

– Han kommer att ligga drogad framför mig. Jag kommer att känna mig fram till hans ögon och droppa tjugo droppar syra i varje öga, säger Ameneh Bahrami tyska Bild enligt Aftonbladet.

Den 15:e april kommer Ameneh att få sin upprättelse. Majid kommer att drogas samtidigt som vakter ska hålla honom nere. En läkare med handskar kommer också se till så att hans ögon hålls öppna. Ameneh, som är blind, kommer att få hjälp av sin mamma om hon inte skulle lyckas träffa rätt.

Trots att flera människorrättsaktivister fördömt hennes kommande handling ser hon fram emot hämnden.

– Han hånade mig inför rätten. Nu gnyr han för sin nåd och ber mig att åtminstone låta honom ha ett öga kvar. Men det är för sent för det, säger Ameneh.

CNN: Inslag om den tragiska händelsen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.