Tisdag 15 Jun
Stockholm

Israelisk militär: Vi har bara börjat

Israeliskt flyg genomförde under morgonen en attack mot södra Gazaremsan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Israeliskt flyg genomförde på söndagsmorgonen en räd i södra Gazaremsan, riktad mot ett bränslefordon utanför Rafah nära den egyptiska gränsen, uppger vittnen enligt AFP. Hamas radio uppgav att flera människor dödats och skadats, men sjukvårdskällor i området kunde inte omedelbart bekräfta uppgifterna.

– Våra attacker mot Hamas har bara börjat, sade Avi Benayahu som är talesman för israelisk militär, enligt Al Jazeera.

Enligt israelisk radio har 20 flygattacker genomförts under natten. Israel kan även komma att inleda en markoffensiv i Gaza, sade försvarsminister Ehud Barak på söndagen.

– Vårt omedelbara mål är att åstadkomma eld-upphör, säger Libyens biträdande FN-ambassadör Ibrahim al-Dabbashi vars land är arabvärldens enda medlem i säkerhetsrådet för närvarande.

Men det ser inte ut att bli någon eld-upphör inom den närmsta tiden. Israels försvarsminister Ehud Barak vägrar.

– En vapenvila mellan Israel och Hamas är det inte tal om. Det är något vi aldrig kommer att acceptera. Det är som att be USA att gräva ned stridsyxan med al-Qaida, sade Barak till Fox News.

Lördagen blev palestiniernas blodigaste dag på 60 år. Enligt uppgifter från Gaza har minst 229 människor dött i de israeliska flygangreppen. Omkring 700 människor ska ha sårats.

Palestinierna besvarade anfallen med raketer in över Israel och en person dödades.

VIDEO: Palestinier försöker rädda skadade efter gårdagens attack

VIDEO: Skadade förs till sjukhus

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela