Söndag 13 Jun
Stockholm

Jungfru Maria upprör i Playboy

Troende i Mexiko upprörs över nakenbilder på

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Playboy i Mexiko har som omslagsbild på sitt decembernummer en kvinna iklädd endast en vit sjal som hänger ned över hennes nakna kropp. Under bilden står texten "Vi avgudar dig Maria".

Mexikos katoliker är mycket upprörda över bilden, som publicerades den 1 december, bara några dagar innan två vikitga katolska högtidsdagar. Den 8 december firades Jungfru Marias utkorelse och fullkomliga renhet och den 12 december är minnesdagen för Vår fru Guadalupe

Tidningen med den kontroversiella framsidan kom ut den första december. Det var bara några dagar innan två viktiga katolska högtidsdagar. Den 8 december firas Jungfru Marias utkorelse och fullkomliga renhet och den 12 december är minnesdagen för Vår fru Guadalupe i Mexiko City. Dessutom var givetvis julen nära förestående.

Nu beklagar herrtidningen användningen av bilden, och hävdar att den har misstolkats.

– Playboy Mexiko trodde inte att omslaget skulle förolämpa någon, men vi förstår att vissa känner sig kränkta. Både vi och Playboy Mexiko ber starkt om ursäkt, skriver tidningen i ett pressmeddelande.

Raul Sayrols, ansvarig utgivare för den mexikanska utgåvan, säger att bilden aldrig var avsedd att likna fru Guadalupe eller någon annan religiös figur.

Tanken var i stället att tidningen skulle få ett renäsannslikt utseende, skriver LA Times som också menar att det här var att gå för långt även för en tidning som normalt brukar tänja på gränserna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela