Onsdag 16 Jun
Stockholm

Minst sex döda i laviner i Kanada

Sex personer har hittats döda efter två laviner i Rocky Mountains i Kanada.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det började som en helgutflykt på snöskoter för elva män i kanadensiska British Colombia. En utflykter som slutade i tragedi när de överraskades av en lavin.

Sju personer har hittats döda efter laviner i bergsområdet Rocky Mountains i Kanada. På måndagen pågick fortfarande sökandet efter ytterligare en person som också han befaras ha omkommit efter de två lavinerna i söndags i British Columbia, nära gränsen mot USA.

En grupp på sju snöskoteråkare begravdes av en första lavin, cirka fyra mil söder om staden Fernie. En annan skotergrupp på fyra personer hörde rop från området och skyndade till hjälp. De lokaliserade och grävde fram en nödställd som begravdes av snön, men då utlöstes ytterligare en lavin och begravde hela gruppen.

Två personer lyckades gräva sig fram och kunde hjälpa ut ytterligare en person. De tvingades sedan lämna området, av rädsla för fler snöskred, enligt polisen.

Alla elva skoteråkare var män hemmahörande i staden Sparwood. Sökandet fortsatte under månaden med hjälp av räddningshundar och helikopterspaning.

Livet för de som överlevde kommer att bli tufft, säger Sparwoods borgmästare David Wilks.

– De var förkrossade över att de inte kunde stanna för att försöka finna sina vänner, men... en av dem var skadad och de kände att det var en en stor fara för att en ny lavin skulle komma. De hade tappat sina handskar, de hade förlorat allt så de började gräva för hand, säger David Wilks till Toronto Sun.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela