Räddad efter lavinolycka

Kvinnan skadades allvarligt i samband med olyckan.


NORGE. En kvinna begravdes i en lavin vid Lunheim strax utanför Tromsö i Nordnorge på torsdagskvällen. Efter en svår räddningsaktion kunde hon allvarligt skadad föras till sjukhus.

Lavinen överraskade ett sällskap på sju personer som åkte utanför pistade nerfarter i skidanläggningen Kroken. Enligt polisen blev kvinnan liggande en halvtimme under snön innan vännerna lyckades lokalisera och gräva fram henne.

Därefter tog det över tre timmar för räddningsmanskap att ta sig fram till platsen och föra kvinnan i säkerhet. De kunde inte använda snöskoter på grund av rasrisken utan fick ta sig fram på skidor i den lösa snön.

Lavinfaran i området beskrivs som stor, och polisen fick rapporter om flera laviner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.