Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IS hotar med terrorvåg i väst

- 12/01/2015, 08:23 -
IS-soldater.

IS-soldater.

TT Bild

Terrorsekten uppmanar till attacker i bland annat Frankrike.

I september publicerades en video där terrorsekten IS uppmanade sina sympatisörer att gå till attack mot poliser, säkerhetspersonal, soldater och civila. Ett klipp som man nu, enligt amerikanska CNN, återpublicerat. I videosekvensen pekar man särskilt ut USA, Kanada, Australien och Frankrike som högprioriterade mål.

Och det ska också vara med anledning av förra veckans terrordåd i Frankrike som terrorgruppen valt att återpublicera klippet – det menar i alla fall CNN:s terroristexpert Paul Cruickshank.

– De hoppas att attackerna av en grupp där minst en var en självdeklarerad IS-anhängare ska inspirera till fler terrorattacker i väst, säger han till den egna kanalen.

Enligt CNN så har det därför gått ut ett internt memo till polisen i amerikanska New York där de anställda uppmanas att vara extra uppmärksamma när de är ute på patrull.