Forskare sägs ha hittat Edens lustgårdar

"Upptäckt" en hittills okänd skog i Mozambique.


Föreställ dig hur det måste kännas att vara den första västerlänning som sätter sin fot på en plats som ingen ens trodde fanns. Engelska forskare sägs ha upptäckt Edens lustgårdar med hjälp av Google Maps. I en hittills okänd skog i Mozambique har forskarna ledda av Jonathan Timberlake hittills mött flera nya djur och växtarter. Skogen som ligger på Mount Mabu sträcker sig över en area på 80 kvadratkilometer och har tidigare endast varit känd för lokalbefolkningen. Området sägs hittills aldrig någonsin berörts i litteratur eller kartor. Med träd som reser sig 45 meter upp mot himlen är skogen en av få platser som inte drabbats av inbördeskriget som härjade i landet mellan åren 1975 till 1992.

Timberlake berättar att hans grupp forskare tillsammans med likasinnade från Mozambique, Malawi, Tanzania och Switzerland samt 70 bärare från lokalbefolkningen gav sig av mot skogen i oktober i år. Vägen ledde gruppen till de gamla portugisiska teodlingarna, men längre än så gick den inte. Resten av resan fick de färdas till fots och det var då de insåg att de upptäckt något alldeles nytt. En plats där ingen förutom lokalbefolkningen någonsin varit tidigare. I skogen som ligger 1600 meter över havsytan fanns över 200 olika fjärilsarter och tusentals växter.

Nu hoppas Timberlake att regeringen ska skydda platsen från skövling.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.