16 dödade i norra Mexiko

Sexton personer dödades i vad som misstänks vara knarkrelaterade attacker.


Sexton personer dödades i vad som misstänks vara knarkrelaterade attacker de senaste 24 timmarna i norra Mexiko, uppgav det lokala åklagarämbetet på måndagen.

Gränsområdet, där rivaliserande knarkkarteller slåss om huvudvägarna till USA, är bland de värst drabbade av det ökade våldet runt om i Mexiko och i vilket närmare 3 500 människor dödats i år och allt fler civila har drabbats.

En 30-årig hemmafru sköts ihjäl i centrala Ciudad Juárez, på andra sidan gränsen från El Paso i Texas, på söndagseftermiddagen.

Ytterligare åtta män dödades i olika attacker på söndagen och måndagen, i gränsstaden där över 1 100 personer dödats hittills i år och 40 redan den här månaden.

Myndigheterna skyller dödsfallen på kriget mellan Juárez- och Sinaloakartellen, från en angränsande delstat, och en tredje grupp bestående av utbrytare från de bägge kartellerna.

Antalet attacker har ökat trots att regeringen satt in 36 000 soldater runt om i landet för att bekämpa brottsligheten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två döms för djurplågeri på slakteri

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.