Farliga fångar på rymmen

Två män flydde från den öppna straffanstalten i Övertorneå.


Två män flydde från den öppna straffanstalten i Övertorneå vid gränsen mot Sverige natten mot tisdagen. De är fortfarande på fri fot och beskrivs som farliga av polisen. Den ene mannen var dömd till ett långt straff för livshotande våld medan den andra dömts för flera fall av grov misshandel.

– Händelserna efter att de rymt visar att man ska vara försiktig med männen. De är inte precis några söndagsskolegossar och våld är inget obekant för dem, säger Seppo Kinnunen, polischef i finska Tornedalen.

Strax efter att männen rymt misstänks de ha trängt sig in i en villa i Övertorneå.

Mannen i huset vaknade strax före klockan fem på morgonen av att någon knackade på dörren. Två relativt storväxta män slet upp dörren och började omedelbart misshandla mannen. De krävde att få nycklarna till mannens bil och fortsatte misshandeln ända tills han gav dem nycklarna.

Enligt polisen ådrog sig mannen inga allvarliga skador av misshandeln.

Den stulna bilen hittades senare vid en väg ett tjugotal kilometer norr om Rovaniemi.

I somras flydde två livstidsfångar som dömts för mord från fängelset i Övertorneå. De återvände aldrig från sin permission men greps senare i Norge.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.