Oroligheterna fortsätter i Grekland

Våldsamheterna bröt återigen ut på morgonen.(TT)


Polis och ungdomar har drabbat samman utanför Greklands största fängelse i Aten.

Våldsamheterna bröt ut på morgonen när flera hundra demonstranter - inklusive skolelever som vägrar återgå till sina lektioner - samlades utanför fängelset och började kasta föremål på poliser, rapporterar AFP.

Skärmytslingar pågick för sjätte dagen i rad i Aten natten till i dag. Ett 40-tal ungdomar kastade sten mot kravallpolis i universitetsområdet Exarchia, där en 15-årig pojke dödades i lördags.

Polisen använde tårgas och tre personer greps, uppgav polisen.

Demonstranterna utanför fängelset väntar på de två gripna polismännen som misstänks för att ha dödat 15-åringen, uppger AFP. Enligt uppgift skulle de föras dit under torsdagen.

Ungdomar har under dagen attackerat affärer och drabbat samman med polis på flera platser runt om i den grekiska huvudstaden.

Även i Frankrike har demonstranter uttryckt sitt missnöje mot Grekland. I natt satte någon eld på två bilar utanför det grekiska konsulatet i Bordeaux och sprejade slagord på väggarna. Åtta personer fick utrymmas från konsulatsbyggnaden, men ingen skadades.

Krisen i Grekland har förvärrats för varje dag. Premiärminister Kostas Karamanlis löfte i onsdags om att återställa ordningen i landet hade ingen effekt. Demonstranter drabbade samman med polis utanför parlamentet och en generalstrejk lamslog stora delar av samhället.

Av de ungefär 600 svenskar som bor permanent i Aten har väldigt få hört av sig till ambassaden och varit oroliga för utvecklingen. Ambassadpersonalen följer nu utvecklingen noggrant.

– Vi får väl se vad som händer. Det är vanskligt att förutspå hur det ska bli men man kan ju hoppas att det börjar klinga av och att det blir lugnare, säger ambassadör Håkan Malmqvist till TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.