Greklands regering hotas

Landets regering hotas då demonstrationer och upplopp fortsätter.


Det är tio dagar sedan en 15-årig pojke, Alexis Grigoropolous, sköts ihjäl av polisen. Händelsen har gett upphov till ännu fler demonstrationer och grekiska studenter har nu utlyst protester som kommer att äga rum på flera ställen under måndagen.

Bland annat ska studenterna protestera utanför polisens högkvarter. Andra demonstrationer kommer också att äga rum utanför domstolsbyggnaden där de inblandade poliserna i dödskjutningen kommer att vittna.

Myndigheter fruktar för att kaos kommer att utbryta då invånarna blir allt mer upprörda över landets ofunktionella faktorer, som ekonomin, utbildning och arbeten. Dödsskjutningen på den 15-årige pojken blev droppen för befolkningen och landets regering kan nu mista sitt stöd på grund av händelsen.

Ett antal oppositionsgrupper har föreslagit nyval och minst 280 personer har gripits under sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.

Under lördagen samlades tusentals för att hedra minnet av Alexis Grigoropolous och många stannade hela natten för att minnas den döde pojken, skriver CNN.

Se mer nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!