Donald Trump och Kim Jong Un. Två personer som kanske inte är superpoppis i världen just nu.
1 av 4
Donald Trump och Kim Jong Un. Två personer som kanske inte är superpoppis i världen just nu. - Foto: TT BILD
Donald Trump är ju allmänt känd för sina provocerande åsikter om kvinnor, folk från andra länder och allt möjligt som inte faller honom i smaken helt enkelt.
2 av 4
Donald Trump är ju allmänt känd för sina provocerande åsikter om kvinnor, folk från andra länder och allt möjligt som inte faller honom i smaken helt enkelt. - Foto: TT BILD
Men republiken Nordkorea vet redan allt om att ha en impopulär ledare.
3 av 4
Men republiken Nordkorea vet redan allt om att ha en impopulär ledare. - Foto: TT BILD
Vad de däremot inte vet, är att Donald Trump vann presidentvalet. Tack vare sin ledare, Kim Jong Un och hans hårda censurkrav i alla statliga medier.
4 av 4
Vad de däremot inte vet, är att Donald Trump vann presidentvalet. Tack vare sin ledare, Kim Jong Un och hans hårda censurkrav i alla statliga medier. - Foto: TT BILD

Alla vet att Donald Trump vann presidentvalet – utom i Nordkorea

Donald Trump är mannen alla snackar om runt om i världen just nu. Utom i Nordkorea. Där har folket fortfarande ingen aning om valvinsten.


Att Donald Trump vann presidentvalet i USA förra veckan är ju utan tvekan den stora snackisen över hela världen just nu. En kan tycka att det knappt kan ha undgått någon. Till och med Paolo Roberto av alla människor har vädrat sin åsikt om saken.

Men tänk om.

Det finns nämligen en hel del människor på en väldigt koncentrerad yta som helt har missat den stora världsnyheten. Närmare bestämt runt 25 miljoner människor, i den hårt kontrollerade republiken Nordkorea.

BBC:s reporter Chris Greenway delar med sig på Twitter av den märkliga upplysningen att Nordkoreas medier fortfarande inte har gått ut med informationen om vem som är den nyvalda presidenten i USA.

I dagens informationssamhälle känns det nästan otänkbart att föreställa sig att så stora nyhetshändelser kan gå rakt förbi så många människor.

Men på grund av Nordkoreas hårda kontroll och censur av all media så får folket bara ta del av det som staten själv tycker är lämpligt för sina invånare.

När Barack Obama blev vald till president 2008 väntade nordkoreanska medier med att rapportera om händelsen i tre dygn.

Det här är verkligen inte första gången Nordkorea – i ledning av Kim Jong Un – har tagit obegripliga beslut i västvärldens ögon.

Nyligen firade Nordkorea sin nationaldag, genom att smälla av sin största bomb hittills. Tidigare har även orimliga saker som sarkasmer, bröllop och begravningar förbjudits.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du tacksam över Sveriges yttrandefrihet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.