Det här betyder dina sexdrömmar
Vad betyder dina sexdrömmar? - Foto: Shutterstock (Montage)

Experten: Det här betyder dina sexdrömmar egentligen

Att drömma sexdrömmar är inte helt ovanligt. Men vad betyder de drömmarna egentligen? Här avslöjar psykologen och drömexperten Ian Wallace vad det betyder.


Att drömma gör vi alla, men det är inte alltid man kommer ihåg vad man faktiskt har drömt om. Kanske kommer du ihåg små fragment av drömmarna eller så minns du inget alls. Du kanske har drömt att du blir jagad, tappat dina tänder eller haft sex.

Kan det vara så att det är vårt undermedvetna som egentligen vill berätta något för dig? 

Ian Wallace är psykolog och drömexpert och han har förklarat vad olika typer av drömmar betyder för sajten Elite Daily. Under sin karriär har han har tolkat över hundratusentals drömmar och menar att våra drömmar (hur konstiga de än är) är ett sätt att förstå det vakna livet.

Vad betyder våra sexdrömmar?

The Suns reporter berättar att hon drömt om att hennes man hade sex med en annan kvinna. 

– Det handlar inte om din relation med din man. Det handlar om att du känner att du inte har tillräckligt med kontroll eller makt, förmodligen i yrkeslivet, förklarar Wallace. 

Alltså handlar det om att du är inblandad i någon slags konflikt eller att du känner dig splittrad. 

Wallace har tidigare berättat om vad de vanligaste sexdrömmarna betyder. Vad betyder det om du till exempel drömmer att du har sex med din chef? 

Oavsett om du är attraherad av din chef eller inte så betyder inte en sexdröm att du vill ligga med hen. Det kan snarare vara ett tecken på att du vill utvecklas på ditt jobb.

– Om du har sex med din chef så betyder det att ditt undermedvetna blir medvetet om din förmåga att ta beslut och agera som en ledare, har han tidigare sagt. 

Vad betyder egentligen våra drömmar? Bildkälla: Shutterstock

Det här betyder några andra vanliga drömmar:

Att tappa tänderna 

Att drömma att man tappar tänder är faktiskt också en väldigt vanlig dröm, det är faktiskt den näst vanligast drömmen. Kanske kommer du att bli en aning förvånad över vad det betyder också.

Men att drömma att man tappar tänderna handlar det om att du är rädd att du kommer förklara kontroll och makt.

Att leta efter toaletten 

Att drömma att du letar efter en toalett är också extremt vanligt. I drömmen kanske du inte hittar den eller så gör du det MEN det är en lång kö. 

Drömmer man om toaletter så kan det vara så att man borde ta hand om sig själv mer. Enligt Wallace så är det vanligt att omtänksamma människor drömmer det.

Att bli jagad 

Att drömma att man blir jagad är väldigt vanligt. Det kan betyda att du har problem eller bekymmer som du inte riktigt vet hur du ska konfrontera och kanske undviker, men som du kanske borde konfrontera.

Vill du läsa om vad andra vanliga drömmar egentligen betyder? Det kan du göra här!

Att drömma att man blir jagad är väldigt vanligt. Bildkälla: Shutterstock

Vill du veta vad de vanligaste sexdrömmarna egentligen betyder? Det kan du göra här! Har du sexdrömmar om opassande personer? Här kan du läsa om anledningen till det!

Vi har även skrivit om hur mardrömmar påverkar din hjärna, vill du läsa mer om det? Då kan du göra det här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du komma ihåg dina drömmar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.