Peter Madsens uppväxt var ingen dans på rosor
Peter Madsen hade en väldigt svår uppväxt, där pappan slog Peter Madsens syskon - Foto: Saxo - Montage

Peter Madsens uppväxt – pappan slog bröderna med klädhängare

Rättegångarna mot den mordmisstänkte Peter Madsen är i full gång i Köpenhamns byret. Något som har lett till att intresset för Peter Madsens liv blivit allt större. Så hur var egentligen hans uppväxt i 1970-talets Danmark?


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den danske uppfinnaren Peter Madsen är misstänkt för mordet på den svenska journalisten Kim Wall som hittades död i Kögebukten 21 augusti 2017. 

Rättegångarna är just nu i full gång i Köpenhamn och allt eftersom tillkommer ny information om vad som egentligen hände den där kvällen, den 10 augusti 2017. 

Även om ingen dom är satt mot Peter Madsen ännu, så har intresset för vem personen, Peter Madsen, egentligen är blivit allt större. 

En stor del i varje människas liv är just deras uppväxt, så hur växte egentligen Peter Madsen upp? I boken "Raket-Madsen", en biografi om Peter Madsen, skriven av författaren Thomas Djursing efter intervjuer med just Peter Madsen. I den får vi veta mer om hans uppväxt. En uppväxt som var långt ifrån normal.

I boken avslöjas flera hemska detaljer om hur hans barndom såg ut och det visar sig att hans uppväxt var kantad av både våld och rasism inom familjen. 

Boken om Peter Madsen. Bildkälla: Saxo

Peter växte upp på 1970-talet på den danska ön Själland i staden Skælskør med sin mamma, pappa och tre äldre bröder, som inte hade samma pappa som Peter. 

Peter Madsens pappa, som var 60 år gammal när Peter föddes, var extremt våldsam och uppfostrade Peters äldre bröder genom att slå dem med både klädhängare och bälte. Peter berättar själv i boken att han nästan är förvånad över att hans bröder har klarat sig så pass bra efter pappans ständiga våld:

– Det är otroligt att mina bröder har blivit hela människor, för jag vet att han var grym mot dem. Jag kan bara säga att jag är otroligt glad att de överlevde det, både själsligen och kroppsligen. 

Peter Madsen som ung. Bildkälla: Saxo

När Peter var 6 år gammal skilde sig hans föräldrar och då stod Madsen inför valet att bo hos någon av dem. Ett val som egentligen inte var något val eftersom att Peter själv visste att han enbart kunde välja sin pappa för annars skulle det "ta hus i helvete".

Skilsmässan betydde även att Madsen enbart fick träffa sin mamma en gång per år eftersom hans pappa alltid hotade honom att han inte behövde komma tillbaka om han åkte och träffade henne. 

– Du kan alltid besöka din mamma, men då kommer du inte tillbaka igen, ska Peter Madsens pappa ha sagt till Peter.

Trots att pappan betedde sig aggressivt så har Peter Madsen själv sagt till Thomas Djursing att han minns sin pappas kärlek och omsorg, men att han samtidigt hade många konstiga värderingar och var rasist, vilket Thomas har berättat för Aftonbladet

Hur Peter Madsens tuffa uppväxt har påverkat honom är svårt säga. Men rättegången mot honom fortsätter att luckra upp mer information om vem han egentligen är. Och med den slutgiltiga domen som kommer den 25 april, så kommer förhoppningsvis svaren på alla frågor som finns kring det uppmärksammade fallet kring Kim Wall att fall på plats.

Här på Nyheter24.se kan du varje dag läsa artiklar när något nytt kommer upp i rättegångarna mot Peter Madsen.

Vill du redan nu läsa mer om Peter Madsen och fallet Kim Wall? Då kanske de här artiklarna intresserar dig:

Kvinna som jobbade med Madsen: "Sa att han är psykopat"

Madsens praktikant under rättegången: "Han läste böcker om mord"

Kim Walls pojkvän vittnade i rätten: "Det har påverkat allt"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Följer du rättegångarna mot Peter Madsen?
Tack för din röst!