Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny app låter dig åka till rymden gratis – ingen förkunskap krävs

- 13/04/2018, 13:15 -

Har du alltid drömt om att åka till rymden? Kanske tycker du att det verkar krångligt att genomföra alla steg som krävs för att bli astronaut? Då måste du bara ladda ner den nya appen som låter dig åka till rymden utan några krav på förkunskap.

Har du alltid haft en dröm om att bli astronaut men inte riktigt orkat ta tag i det? Kanske har du hoppats att du ska ha råd att åka med någon av de kommande kommersiella rymdresorna som ska skicka upp människor på "charter" i rymden? 

Nu behöver du inte drömma längre utan kan istället börja agera. Och det är faktiskt busenkelt, det enda du behöver göra för att ta dig till rymden är att spela ett mobilspel. 

Det är med hjälp av den nyligen lanserade appen, Space Nation Navigator, som du kan sitta hemma i soffan och utbilda dig till astronaut. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. 

Detta eftersom det finska bolaget, Space Nation, som ligger bakom appen har slutit ett avtal med den federala amerikanska myndigheten för luft- och rymdfart, Nasa, vilka kommer möjliggöra gratisresorna upp i rymden åt app-användarna. 

– Appen är skapad tillsammans med Nasa:s tränare för astronauter och är det första steget i Space Nations astronautprogram som är öppen för alla. Det som händer sen är att de allra bästa app-användarna blir inbjudna till ett träningsläger där en av användarna slutligen blir den första Space Nation astronauten. Den personen kommer då alltså att få åka till rymden på riktigt, säger Hjörtur Smárason i ett uttalande från Space Nation. 

Space Nation vill att människor ska spela deras mobil spel och får därefter åka ut i rymden.
Den nya appen från Space Nation. Bildkälla: Space Nation

Och det stämmer att det är fritt fram för alla att testa lyckan. Det enda som krävs är att du har en smartphone och laddar ner appen, efter det så kan du försöka bli den första människan som Space Nation skickar upp i rymden. 

– En ny era är här, vem som helst på planeten oavsett utbildning, födelseplats, ekonomisk status kan påbörja sin träning för att bli astronaut. Alla har samma chans att bli Space Nations första astronaut som åker till rymden, säger Hjörtur Smárason i uttalandet från Space Nation . 

Rymden kanske tidigare känts långt bort men nu finns den inom räckhåll. Nu är det bara upp till dig och din telefon om du ska ut i rymden eller inte.

Space Nation erbjuder gratis resor till rymden.
Blir du Space Nations första astronaut? Bildkälla: Space Nation

Vill du ladda ner appen? Då hittar du den här.

Du kanske även är intresserad av:

SpaceX skjuter upp ny uppfinning i rymden – ska städa atmosfären

Elon Musk om Marsraketerna: “Vi skjuter upp de första 2019”

SpaceX och Elon Musks nästa mål – internet från rymden

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Hade du velat åka till rymden?