Gisslan dödad vid fritagning

En fransman som tagits som gisslan av somaliska pirater dödades i dag.


En fransman som tagits som gisslan av pirater dödades när den franska flottan på fredagen fritog en kapad segelbåt i Adenviken, uppger det franska presidentkansliet enligt AFP och Reuters. Två pirater dödades under fritagningen. Segelbåten, med fyra vuxna och ett barn ombord, kapades i lördags, uppger Le Figaros nätupplaga.

De fyra somaliska piraterna som håller den amerikanske sjökaptenen som gisslan i en livbåt i Indiska oceanen kräver två miljoner dollar i lösesumma, uppger piratkällor i hamnstaden Haradhere till Reuters.

Ett tyskt fartyg som har kapats tidigare håller enligt samma källa på att föras närmare den plats där gisslandramat pågår.

– Vi vet att amerikanerna inte kommer att förgöra det tyska fartyget och dess utländska besättning, sade den anonyma piratkällan.

Samtidigt har ytterligare ett amerikanskt krigsfartyg, fregatten USS Halyburton, anslutit sig till jagaren USS Bainbridge nära båten där kaptenen hålls gisslan, uppger den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Natten till fredagen försökte den amerikanska sjökapten som hålls som gisslan av somaliska pirater fly genom att simma från förövarna. Han försökte ta sig till ett amerikanskt militärfartyg i närheten, men piraterna drog snabbt upp honom igen.

Det norska rederi som äger kemikalietankern Bow Asir meddelar enligt nyhetsbyrån NTB att fartyget har släppts av sina somaliska kapare.

Tidigare under dagen uppgav pirater att de fått 2,4 miljoner dollar för Bow Asir.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!