- Foto: Bildkälla: Pixabay

Gillar du gin & tonic – då har du troligtvis en större hjärna

Älskar du gin & tonic? Tycker du det är trevligt att sätta tänderna i en grapefrukt? En ny studie från Australien visar att personer som tycker om bittra smaker kan ha en större hjärna.


Är gin & tonic din favoritdrink? Är det drinken du väljer på långflyget? Då kan det betyda att du har en stor hjärna. 

Ny forskning från Australien visar att personer som gillar att dricka GT – har en större hjärna. En stor hjärna kopplas vanligtvis ihop med intelligens, men den här undersökningen fokuserar mer på hur människor uppfattar bittra smaker, skriver University of Queensland i ett pressmeddelande

Forskarna menar att hjärnstorleken visar hur vi upplever mat och dryck. De berättar att det är första gången hjärnans storlek har kopplats ihop med smak.  

– Oavsett om du gillar tonicvatten eller inte, så tycker människor med större hjärnor att smaken är mindre bitter, säger forskaren bakom undersökningen, Daniel Hwang

"Ett steg i rätt riktning"

Över 1600 personer från Australien och USA deltog i undersökningen, och hjärnans storlek mättes av en MRI-scanner. 

I undersökningen fick de smaka på ett bittert ämne. I resultatet kunde de se att vänster sida av entorhinal cortex, ett område som ansvarar för minnen, luktsinne och visuell uppfattning, var större hos de som uppfattade ämnet mindre bittert. 

– Vår studie är ett steg i rätt riktning för att förstå hur hjärnan uppfattar smaker, säger Daniel Hwang. 

Nu hoppas han att resultatet från undersökningen ska hjälpa till att hitta nya metoder för att behandla ätstörningar, där man fokuserar på delar av hjärnan som har med smak att göra. 

Vill du läsa mer om gin och tonic?

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett drömjobb där man får resa och dricka GT

Gin och tonic är även med på listan över mat och dryck som psykopater uppskattar.

GT
/
/
Gillar du GT?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad blir då konsekvenserna om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

1 timme sedan
"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.