Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då öppnar populära turiststranden från "The Beach" igen

- 10/05/2019, 10:41 -

I snart ett år har den populära stranden Maya Bay i Thailand varit stängd för turister. Men nu väntas den öppna igen – om två år!

Stranden Maya Bay på den thailändska ön Ko Phi Phi Leh är en av de mest kända stränderna i Thailand, och är för många mer känd som "The Beach". Stranden var med i den populära filmen från 2000 med samma namn, där Leonardo DiCaprio spelar i huvudrollen.

Efter filmen blev stranden ett populärt turistmål och i juni 2018 stängde stranden och är än idag fortfarande stängd. Innan dess stängning besöktes den av över 5 000 turister – per dag!

Men nu ska stranden öppnas igen! Dock dröjer det minst två år innan turister får åka dit igen, rapporterar CNN. 

Behöver återhämta sig mer 

Anledningen till att stranden stängde från början var för att miljön och naturen kring den tog stor skada av den extrema turismen. Och stranden behöver fortfarande återhämta sig. Man förväntas att kunna öppna den igen i juni 2021. 

– Vi kommer att granska stranden då och se om den är redo för att öppnas för turister. Vi behöver mer tid för att låta naturen återhämta sig. Vårt team kommer att ompröva situationen var tredje månad fram till dess, säger Songtam Suksawang, chef för Thailands nationalparksavdelning, till CNN

Läs också: 

Nu blir det förbjudet att röka på stränder i Thailand

Flip-flop förbjuds i det italienska paradiset – risk för saftiga böter

Populära resemålet förbjuder solkräm – här är sorgliga anledningen

Ny lag i Grekland ska begränsa överviktiga turister

Har du besökt turistön?